Impact youth

Lepak

bersama changemaker muda.

Impact Youth merupakan satu kolektif anak muda dalam Impact Malaysia yang aktif dalam komuniti dan mahu memberi impak kepada masyarakat, dalam bidang perniagaan, bidang kerjaya dan kepimpinan.

 
Impact youth

Keahlian Impact Youth dibuka kepada semua anak muda Malaysia

yang berusia 15 - 30 tahun.

Anak muda yang mendaftar dalam Impact Youth

akan dibahagikan kepada tiga (3) bidang fokus:

Impact youth

Setiap bidang fokus akan diaktifkan dengan pelbagai aktiviti setiap bulan

Ini bertujuan untuk memberi peluang, platform dan pembangunan kapasiti untuk anak muda. Antara aktiviti dalam bidang fokus termasuklah program perantis sukarela, dana, kursus dan latihan, sesi perkongsian, platform untuk menyerlahkan bakat dan suara belia, ‘mentoring’ dan sebagainya.

 
Impact youth

felo impact

Mengakui keperluan untuk anak muda mendapatkan pengalaman pekerjaan secara ‘job shadowing’, kami membuka peluang kepada belia Malaysia untuk menyertai Impact Malaysia secara inklusif melalui program Felo. Setiap Felo akan mengikuti pegawai-pegawai Impact Malaysia dan menjalankan kerja pembangunan belia dan impak sosial secara perantis sukarela. Berminat untuk menjadi Felo Impact?

DAFTAR MINAT ANDA SEKARANG.
 
Impact youth

dana impact youth

Setiap enam (6) bulan, belia akan diberi peluang untuk ‘pitch’ dan mendapatkan geran projek sosial berjumlah RM5,000 untuk menjalankan projek sosial dalam komuniti mereka sendiri. Setiap penerima Dana Impact akan diwajibkan menghadiri Akademi Impact Malaysia, yang merupakan satu kelas intensif berbentuk ‘bootcamp’ selama minima tujuh (7) hari, yang akan membina kapasiti belia untuk menjalankan projek sosial secara bersistem dan mampan.

DAPATKAN MAKLUMAT LANJUT DI SINI
 
Impact youth

Impact Youth merupakan sayap sukarelawan Impact Malaysia.

Kami ingin mencari belia yang berminat untuk menjadi sukarelawan bagi projek-projek impak sosial kami. Ahli Impak Youth akan menerima maklumat terkini mengenai projek sosial impak yang berjalan dan latihan melalui Akademi Impact atau Takeover.

 
 

Anda berminat menjadi pemimpin belia?

Kami mencari pemimpin belia dan bakal penggerak perubahan untuk menerajui cawangan di seluruh negara.

Daftar sekarang.
Melayu