Pembangunan Impak

Membangunkan
ekosistem

impak untuk Malaysia

Di bawah teras pembangunan impak, kami menyokong penciptaan impak sosial yang strategik, dari pencarian idea hingga pengukuran impak.

Ini dilakukan melalui aktiviti pembinaan kapasiti, penciptaan alat impak yang strategik dan perundingan.

Apa Yang Kami Tawarkan

Jom kenali program kami!

Pembinaan Kapasiti

Bengkel dan pembelajaran jangka masa panjang bagi NGO, pembawa perubahan, syarikat korporat, perniagaan dan institusi, merangkumi teori dan praktikal.

TAKEOVER
AKADEMI

Product-I

Usaha pemetaan projek impak sosial di seluruh Malaysia, serta sebuah alat untuk memudahkan pengukuran dan pelaporan impak bagi projek sosial dan pembangunan.

Ketahui Lebih Lanjut

Pengukuran Impak

Kajian dan syor untuk amalan terbaik dalam pengukuran dan pelaporan impak.

Ketahui Lebih Lanjut

Impact Network

Sebuah rangkaian pelbagai pemegang taruh yang bersama untuk mengenalpasti jurang impak sosial, berkongsi amalan terbaik dan berbincang mengenai arah dan masa depan pembangunan amalan impak sosial di Malaysia. Aktiviti termasuk perbincangan kumpulan khusus yang berkala dan sebuah panel pakar metrik pengukuran impak dan Matlamat Pembangunan Mampan.

Hubungi kami
Daftar Sekarang
 

Hubungi Tim Pembangunan Impak sekarang!

 

rizal rozhan

Penolong Naib Presiden,
Program


Rizal merupakan orang Penampang yang bangga menjadi orang Sabah. Beliau mempunyai impian besar untuk membudayakan impak sosial di Malaysia. Rizal mengetuai bahagian Pembangunan Impak, di mana beliau menumpukan perhatian kepada pembangunan Akademi Impact, Product-I dan segalanya berkaitan pengurusan impak. Pada masa lapang, anda mungkin menjumpai Rizal yang sedang mengembara di dalam hutan yang rawak, berkayak di lautan… atau sekurang-kurangnya, itulah apa yang beliau mahukan.

Hilmi Qusyairi

Pegawai,
Pembinaan Kapasiti


Hilmi Qusyairi Hamidi merupakan graduan Pengurusan Sumber Manusia dari UiTM Shah Alam. Beliau merupakan bekas presiden Enactus (sebuah organisasi belia untuk membangunkan belia sebagai generasi pemimpin keusahawanan dan inovasi sosial) untuk semua cawangan UiTM di seluruh Malaysia. Pada masa lapang, beliau suka membeli-belah, menonton wayang, bermain games, dan melepak di tepi pantai sambil mendengar deruan ombak.

Melayu